ទទួលទានដំឡូងជ្វាជួយទប់ស្កាត់ជំងឺគ្រុនផ្តាសាយ
ជាធម្មតាយើងតែងមើលរំលង ពីសារៈប្រយោជន៏នៃមើមដំឡូងជ្វា តែតាមការពិតក្រៅពីការផ្តល់រស់ជាតិ សម្រាប់ធ្វើបង្អែមឆ្ងាញ់ហើយនោះ សារធាតុដំឡូងជ្វា
ត្រូវបានគេរកឃើញថា មានអត្ថប្រយោជន៏ទ្រទ្រង់ រាង្គកាយ ការពារការកើតជំងឺផ្តាសាយ និងរារាំងសកម្មភាពកោសិការមហារីកកាន់តែធំទៀតផង។
តាមការស្រាវជ្រាវ របស់ក្រុមអ្នកវេជ្ជសាស្រ្តចិនរកឃើញថា ទោះបីវាមានរសជាតិផ្អែមក៏ដោយ តែមិនធ្វើឲ្យឡើងទម្ងន់ ឬកើនបរិមាណស្ករក្នុងឈាមលើសកំរិតធម្មតានោះទេ។ ស្កររបស់វានឹងជ្រាបសន្សឹមៗចូលក្នុងឈាម, ជួយតុល្យភាពប្រភពថាមពលឲ្យសរីរាង្គ ។ ហើយវាក៏ជាប្រភពផ្គត់ផ្គង់វីតាមីនC ដ៏ច្រើន, ជួយទប់ស្កាត់គ្រុនរងារ និងវីរុសផ្តាសាយថែមទៀត។
ក្រុមអ្នកស្រាវជ្រាវក៏បានរកឃើញដែរថា ដំឡូងជ្វាជាអាហារសម្បូរប្រូតេអ៊ីនខ្ពស់ ក្នុងការបង្កើនលទ្ធភាពរារាំងដល់សកម្មភាពរបស់កោសិកាមហារីកកាន់តែធំថែមទៀត៕
Post a Comment