ម្រះ​ជា​ប្រភេទ​បន្លែ​ដែល​មាន​រស់ជាតិ​ល្វីង ពិបាក​ទទួល​ទាន​សម្រាប់​កុមារ​តូចៗ ប៉ុន្តែ​សារធាតុ​ល្វីង​នេះ​មាន អត្ថ​ប្រយោជន៏​ប្រហាក់​ប្រហែល​និង​ឱសថ​ដែរ ដែល​អាច​បញ្ចុះ​កំដៅ​នៅ​ក្នុង​ខ្លួន​មនុស្ស​បាន ហើយ​ថែម​ទាំង
កាត់​បន្ថយ​អាការៈ​ស្រវឹង​ស្រា​បាន​ផ​ង​ដែរ។
​​ប្រភព​ឯកសារ​ផ្សេងៗ​បាន​បង្ហាញថា នៅក្នុង​ម្រះ មាន​សារធាតុ​រ៉ែ និង​វីតាមីន​ជាច្រើន ដូចជា វីតាមីន​សេ វីតាមីន​បេ (B1 និង B2) សារធាតុ​ហ្វូ​ស​ហ្វ័​រ កាល់ស្យូម ម៉ាញ៉េ​ស្យូ​ម ជាតិ​ដែក ។​ល​។ ដែល​សុទ្ធសឹង​តែមាន​ផលប្រយោជន៍​ល្អ​ដល់​សុខភាព ។​
សារធាតុ​ទាំងនេះ​ទើប​អាច​ផ្តុំអោ​យ​ម្រះ មាន​រស់​ជាតិ​​ល្វីង​តិចៗ ក្នុង​ការ​កាត់​បន្ថយ​ជាតិ​ពុល​ក្នុង​ខ្លួន និង​ភាព​ស្រវឹង​តាម​រយៈ​ការ​បរិភោគ​ទឹក​ស្លឹក​ផ្លែ​ម្រះ។​ គេ​អាច​យក​ម្រះ​ទៅ​ធ្វើម្ហូប​ផ្សេងៗ​ដើម្បី​ទទួល​ទាន ឬអាច ច្រវ៉ាច់​វាយក​ទឹក​ទទួល​ទាន​បាន​ក៏​បាន​៕
mras