ឆាមីសួ
គ្រឿងផ្សំ៖
សាច់ជ្រូក
មីសួ
បង្គារក្រៀម
យីហ៊ឺក្រៀម
ផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរ
ផ្កាចេកក្រៀម
ពុទ្រាក្រៀម (មិនបាច់ដាក់ក៏បានដែរ)
ពពុះសណ្តែក
ផ្សិតក្រៀម (មិនបាច់ដាក់ក៏បានដែរ)
សារាយសមុទ្រ (មិនបាច់ដាក់ក៏បានដែរ)
ប្រេងឆា ខ្ទឹមស ស្ករស ទឹកត្រី ម្រេច អំបិល ប្រេងខ្យង
របៀបធ្វើ៖
ត្រាំមីសួ ផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរ ផ្កាចេកក្រៀម ពុទ្រាក្រៀម សារាយសមុទ្រ ពពុះសណ្តែក ផ្សិតក្រៀម យីហ៊ឺក្រៀម។
កាត់មីសួខ្លីៗ។ កាត់ផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរតូចៗ។ ចងផ្កាចេក។ កាត់ពពុះសណ្តែកតូចៗនិង ហាន់ផ្សិតក្រៀមនិងយីហ៊ឺក្រៀមជាចំណិតតូចៗ។
ចិញ្ច្រាំសាច់ជ្រូក អោយម៉ត់។
ដាក់ខ្ទះអោយក្តៅ ចាក់ប្រេងឆា (កុំដាក់ច្រើនពេក)។ បំពង់ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ រួចដាក់សាច់ជ្រូកលីងអោយសព្វ ដាក់ទឹកត្រី ម្រេច អំបិល ស្ករស និងប្រេងខ្យងតាមរសជាតិដែលចូលចិត្ត។
ចាក់ទឹកចូលបន្តិច រួចដាក់ផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរ ផ្កាចេកក្រៀម ពុទ្រាក្រៀម ពពុះសណ្តែក ផ្សិតក្រៀម សារាយសមុទ្រ យីហ៊ឺក្រៀម និងបង្គារក្រៀមចូលជាមួយគ្នា។ រួចគ្រប់ទុក២នាទី។
ដាក់មីសួចួល រួចឆាច្របល់ចួលគ្នាជាការស្រេច។
៏៏៏៏ចំណាំ៖ កុំដាក់ទឹកច្រើនពេក ព្រោះឆាមីសួមិនដូចឆាដទៃទេ ឆាអោយស្ងួតទើបឆ្ងាញ់។
Post a Comment