ស្លាបមាន់បំពង
* គ្រឿងផ្សំ
ស្លាបមាន់ (យកត្រឹមគល់ស្លាប) ៦០០ ក្រាម និងម្សៅសម្រាប់បំពងសាច់ ៣ ស្លាបព្រាបាយ។
*គ្រឿងផ្សំប្រឡាក់សាច់
ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅឆា ទឹកខ្ញីមួយមុខៗមួយស្លាបព្រាបាយ តៅហ៊ូប្រៃ (កិនឲ្យម៉ដ្ឋ លាយទឹកបន្តិច) ២ស្លាបព្រាបាយ ស្ករ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ និង អំបិលកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ និង អំបិលកន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ។
*គ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់
ខ្ទឹមក្រហមក្រៀម និង ស្ករមួយមុខៗ ១ ស្លាបព្រាបាយ ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ទឹកតៅហ៊ូប្រៃ ២ ស្លាបព្រាបាយ ទឹកមួយភាគបួនកែវ ទឹកស៊ីអ៊ីវ និង ស៊ីអ៊ីវខាប់មួយមុខៗ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ និង ម្សៅស៊ុបខ្នរ ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ។
*វិធីធ្វើ
១- ស្លាបមាន់លាងទឹកឲ្យស្អាត និង សម្រក់ទឹកឲ្យស្ងួត ទើបយកទៅច្របល់ជាមួយគ្រឿងសម្រាប់ប្រឡាក់សាច់ ដោយផ្អាប់ទុកមួយម៉ោងទុកប្រើការ។
២- ប្រើម្សៅសម្រាប់បំពងសាច់ ប៉ាតជុំវិញដុំស្លាបមាន់ និង ដាក់បំពងរហូតឆ្អិនពណ៌ក្រហមទើបស្រង់ដាក់ចាន។
៣- ដាក់ខ្លាញ់មួយស្លាបព្រាបាយ រង់ចាំខ្លាញ់ក្ដៅហុយផ្សែង ទើបដាក់ខ្ទឹមក្រហមក្រៀមទឹកតៅហ៊ូប្រៃ និង ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំចូលបំពងយកក្លិនឈ្ងុយ។ បន្ទាប់មកចាក់គ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់ដែលនៅសេសសល់ចូលរម្ងាស់ទាល់តែ ពុះ ទើបដួសចានផ្សេងមួយទៀតសម្រាប់ជ្រលក់ស្លាបមាន់បំពង៕
Post a Comment