ជាទូទៅ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ភាគច្រើន​តែងតែ​កើតមាន​អាកា​រៈ​ចាញ់កូន គឺ​វិលមុខ​ងងឹតមុខ​រកកល់​ចង់​ក្អួត​។ បើតាម​ការដកពិសោធន៍​ចំពោះ​ស្ត្រី​មាន​ផ្ទៃពោះ​ដែលមាន​អាយុ​ចាប់ពី ​២៤ ដល់ ​៣៧​ ឆ្នាំ​ ដែល​កើតមាន​អាកា​រៈ​ ចាញ់កូន​ក្នុងអំឡុងពេល​ ៣​ខែ​ដំបូង​ទទួលទាន​ទឹកខ្ញី​លាយ​ជាមួយ​ស្ករស​រាល់ថ្ងៃ​លទ្ធផល​បានបង្ហាញ​ឱ្យឃើញថា អាកា​រៈ​ចាញ់កូន​បាន​ថយចុះ។ ការទទួល​ទាន​ខ្ញី​មួយ​ក្រាម​ក្នុង​មួយថ្ងៃ​មិន​ថា​ជា​ប្រភេទ​ទឹក​ខ្ញី ឬ​មើម​ខ្ញី​ក៏ដោយ​ គឺ​វា​អាច​កាត់បន្ថយ​អាកា​រៈ​ចាញ់កូន​ឱ្យបាន​ធូរស្រាល​យ៉ាង​មាន​ប្រសិទ្ធភាព​បំផុត​។
ម្យ៉ាងទៀត​មើម​ខ្ញី ក៏មាន​សារជាតិ​ថ្នាំបុរាណ​ជួយ​កាត់​ទម្លាក់​ស្លេស្ម ហើយ​វា​ជួយ​ការពារ​កើត​ដំបៅ​ក្នុង​ក្រពះ​អា​ហារ​​បាន​ទៀតផង​។ ដូច្នេះ​សុភាព​ស្ត្រី​ទាំងឡាយ​គួរតែ​នាំគ្នា​ងាក​មក​ទទួលទាន​ខ្ញី​ដើម្បី​សុខភាព​រាង​កាយ​​ទាំងអស់គ្នា​ទើប​ជាការ​ប្រសើរ ។ ហើយ​មើម​ខ្ញី​ក៏មាន​ប្រសិទ្ធភាព​ក្នុងការ​ព្យាបាល និង​កាត់បន្ថយ​អាការ​ផ្តាសាយ​បាន​ថែម​ទៀតផង ដោយ​គ្រាន់តែ​អ្នកយក​មើម​ខ្ញី​ទៅ​ស្ងោរ យក​ទឹក​ញ៉ាំ នោះ​អាការ​ផ្តាសាយ​របស់​អ្នកនឹង​ជា​បាត់​ជាក់​ជាមិនខាន​៕

ទឹកខ្ញី

ប្រសិទ្ធភាពរបស់ខ្ញី ទៅលើបញ្ហានៃ ប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ


ខ្ញីត្រូវបានគេ ទទួលស្គាល់ថា វាអាចមានប្រសិទ្ធភាព ជាពិសេស ក្នុងការដោះ ស្រាយនូវបញ្ហា នៃប្រព័ន្ធ រំលាយអាហារ ដែលមាន ដូចជា៖ អាការចាញ់កូន របស់ស្ត្រីមានផ្ទៃពោះ, ការបាត់បង់ លំនឹងរាង កាយ, ការក្អួតចង្អោរ, ការពុលអាហារ, រាគ, ហើមពោះ,ការមិន រំលាយអាហារ និង ការក្អួត។
វាក៏អាចធ្វើការព្យាបាល បាននូវ អាការឈឺក្បាលប្រកាំង ដោយសារតែទាំងសកម្មភាព ពោះវៀន និងការសម្រាលអារម្មណ៍ ផ្នែកប្រព័ន្ធ ប្រសាទ ត្រូវបានលើកស្ទួយ តាមរយៈការប្រើ ឱសថបុរាណនេះ ។ ខ្ញី អាចជួយ ជម្រុញ ដល់ចរន្តឈាមរត់ និង ដំណើរនៃការបែក ញើស ។ វាក៏បានជួយផងដែរ ដល់ការផ្គត់ផ្គង់ សារជាតិបំប៉ន និង វាជាសារធាតុ ព្យាបាលមួយ នៅក្នុងឈាម ហើយវាក៏បាន ជួយយក ចេញនូវ កាកសំណល់នៃជាតិពុល តាមរយៈការបែកញើស នេះផងដែរ។
ដើម្បីជៀសវាងនូវបញ្ហា នៃការបាត់បង់លំនឹង ផ្នែករាងកាយ និង ការក្អួត អ្នកអាច ទទួលទានខ្ញីស្រស់ នៅថ្ងៃណាមួយ មុនពេលដែល អ្នកត្រូវ ធ្វើដំណើរតាម យន្តហោះ,ឡាន ឬ កាប៉ាល់ ឬ ក៏អ្នកអាចទទួលទានវាផងដែរ ក្នុងអំឡុងពេលដែល អ្នកកំពុងធ្វើដំណើរនោះ។ អ្នកអាចប្រើខ្ញីបាន ដោយឆៅ ឬ ក៏ចំអិនវា ទាំងមូល ឬ ក៏ជាម្ស៉ៅ ។
-   អ្នកអាចងូតទឹក ក្នុងអាងដែលមានត្រាំ ជំនិតខ្ញីដែលជិតស្តើងៗ ដែលវិធីនេះ អាចជួយកាត់បន្ថយ នូវអាការៈតឹងណែន និង ការឈឺ ចាប់សាច់ដុំបាន។
-   អ្នកអាចហាន់ខ្ញីស្រស់ ជាជំនិតស្តើងៗ រួច ដាក់វាចូលទៅក្នុងទឹកតែក្តៅៗ ដោយប្រើវាពី ៥ ទៅ ៦ជំនិត ។
-   អ្នកអាចទំពារនូវជំនិត ខ្ញីស្រស់ៗ ទាំងនេះ ។
-   អ្នកអាចយកវាទៅប្រឡាក់ ជាមួយសាច់ ឬ បន្ថែមនូវខ្ញីស្រស់ៗ នេះទៅក្នុងអាហាររបស់អ្នក ៕

ខ្ញី (ginger)
 
Top